HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Ismét megbukott a "szájkosár"-törvény

2008.07.03. 13:51 polkorrekt

A jelenlegi féldiktatórikus hazai viszonyok között, néha fel-felcsillan egy-egy halvány reménysugár, amiből azt gondolhatjuk, hogy az alapvető szabadságjogainkat nem tiporhatják el bizonyos körök csak úgy kényük-kedvük szerint. Miután a parlament MSZP-s kezdeményezésre elfogadta az úgynevezett gyűlöletbeszéd-törvényt, Sólyom László nem írta alá, hanem véleményezésre az alkotmánybírósághoz küldte, amely megállapította azt -ami a legtöbb ember számára nyilvánvaló volt-, hogy a törvény sérti a szabad szóláshoz és vélemény-nyilvánításhoz kötődő alkotmányos alapjogokat. A dolog diszkrét bája, hogy azt még liberálisokból álló TASZ is az alkotmányba ütközőnek találta. Ezt a szégyenteljes ”szájkosár” törvényt már harmadszorra próbálja keresztülvinni a hazai cionista lobby az AB-n ezzel biztosítva azt, hogy a kisebbségeket (főként a zsidóságot) ne lehessen büntetlenül bírálni. Ez alapján, ha valaki kedvezőtlen megjegyzést tenne a zsidóságra vagy a cigányságra, akkor bármely az adott kisebbséghez tartozó személy vagy szervezet pert indíthat ellene ami több ezer pert zúdítana az amúgy is túlterhelt bíróságokra. Tehát ha én kijelentem azt, hogy a cigányság nagy része amellett, hogy munkakerülő terrorizálja és fosztogatja a magyar lakosságot, akkor pert indíthat ellenem Lakatos Vendel mellett az ÖCO is és nagy valószínűséggel börtönbüntetésre is ítélnének. Nem mellesleg a törvényalkotók ”elfelejtkeztek” a többségi magyar nemzetet megvédeni a sértő, gyalázkodó kijelentésektől. Minket ki fog megvédeni a nem is oly ritka magyarellenes megnyilvánulásoktól? Ismét bebizonyosodott az, hogy a parlamenti semmirekellők szemében a kisebbségek jogai fontosabbak a magyarságénál és minket csak másodrendű állampolgárként kezelnek saját hazánkban.

Tisztán látszik, hogy e szégyenteljes diktatórikus rendszerekbe illő törvény a szólásszabadság végét jelentette volna. Isteni szerencse, hogy az alkotmánybíróság még nem áll politikai befolyás alatt így nem tudják elhallgattatni és börtönbe zárni az igazságot hangoztatókat. Személy szerint biztosra veszem, hogy ezek a magyarellenes körök nem adják fel a küzdelmet azért, hogy elhallgattassák az őket egyébként jogosan bíráló hangokat, ami egy az egyben a ma is már csak feltételes módban említhető demokrácia végét jelentené Magyarországon.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény jog mszp fidesz szdsz sólyom szabadság demokrácia képviselő diktatúra gyűlölet szólás gyűlöletbeszéd szájkosár alkotmény gyalázkodó uszító

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr92551226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása