HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Május 9. avagy a "Győzelem" napja

2008.05.09. 12:30 polkorrekt

Mai írásom apropóját a mai dátum Május 9. adja ugyanis ezen a napon ért véget Európában a második világháború így ez a ”győzelem” napja persze csak Európa szerencsésebbik felének. Magyarország számára ez a nap semmiképp sem a győzelem, sőt inkább a vereség napja, azon vereségé, amely (legalább) 45 évre megpecsételte hazánk sorsát. A magyarságnak nagyon nincs mit ünnepelnie ezen a napon, hiszen a vesztes oldalon állva majd fél évszázadnyi nemzetgyilkos kommunista diktatúra jutott osztályrészül számunkra, nem beszélve a mai fél-diktatórikus posztkommunista ”demokráciánkról”. Természetesen a balliberális oldal ünnepli ezt a napot. Van is okuk rá, mert Magyarország veresége kellett ahhoz, hogy ők és gyilkos elődeik magukhoz tudják ragadni a hatalmat több évtizedre. Történelemről lévén szó kár eljátszani a ”mi lett volna ha?” típusú gondolatokkal, de az szerintem mindenki számára világos, hogy ha a háború végkimenetele másképp alakult volna akkor aligha tudták volna magukhoz ragadni a vörös gazemberek a hatalmat ebben az országban. Persze megértem a győztes országokat is, de egy kicsit lehetnének szolidárisabbak a vesztesekkel, akiknek az ő győzelmük sok évtizednyi szenvedést hozott.

A mai ”ünnepnapra” az MSZP Békenapot szervez a Duna-parta, mert szerintük „egyre pofátlanabbak és egyre sűrűbbek a neonáci, szélsőjobboldali megmozdulások”. Demokratáink, élükön Gyurcsánnyal most sem hazudtolták meg magukat, ugyanis, az esetleges ellentüntetéseket és ellenvélemények elfojtása végett már jó előre lezáratták és körbekordonozták a rendezvény területét. Ennyit a békéről és a szabadságról…

2 komment

Címkék: mszp gyurcsány háború demokrácia kommunista antifasiszta győzelem napja május9

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr55461210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bary 2008.05.10. 16:34:05

Sok dologban tévedsz.
Május 9. egyátalán nem a vereség napja még számunkra sem. Másik diktatúra jött, igen, ez hagy egy kis keserű szájízt, de ha belegondolsz, sokkal jobb az, hogy most nem az "új és tiszta" Európa lakosai vagyunk.
Hiába a vesztes oldalon álltunk, attól ez még mindig a győzelem napja, hiszen az ország megszabadult azoktól, akik háborúba rángatták.
A Győzelem napját a németek is megünneplik, mégis a vesztes oldalon álltak. Berlin tele van a szövetséges hatalmak zászlóival, az emberek örülnek.
Egyszóval, annak, hogy vége lett a történelem egyik legnagyobb háborújának, csak örülni lehet.

polkorrekt 2008.05.10. 20:40:29

Az kétségtelen, hogy a háború végének lehet örülni, de ezt a Győzelem napjának nevezni a hozzánk hasonló országokban túlzás. Az országot szerinted "háborúba rángatókról" pedig annyit, hogy nem volt más választásuk és le kellett tenni a voksot az egyik oldal mellet ami rövid távon jó döntésnek bizonyult hiszen visszakaptuk a Trianonban elcsatolt területeink nagy részét. Németország más tészta abból a szempontból, hogy vesztes mivolta ellenére sokkal jobban jött ki a háborúból mint a mi országunk.
süti beállítások módosítása