HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Meggátolja a délvidéki magyarok letelepedését a kormány

2008.05.11. 11:08 polkorrekt

A mai reggelem viszonylag nyugodtan indult, azonban egy hír alaposan felpumpálta vérnyomásomat. A cikk szerint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal mérlegelési jogkörére hivatkozva utasította el több vajdasági magyar fiatal magyarországi letelepedési kérelmét, mindezt azzal az indokkal, hogy bérük (bruttó 110 ezer Ft.) nem elég a megélhetésre Magyarországon. Ez már csak azért is felháborító, mert mindenféle Távol-Keletről vagy Izraelből érkező jöttment megkapja a letelepedési engedélyt gond nélkül, de a hazájától önhibáján kívül elszakított magyar testvéreink nem. Persze aki kicsit is ismeri a hazai balliberális oldalt, illetve viszonyulásukat a határontúli magyarsághoz annak nem meglepő ez a hozzáállás. Természetesen a máskor oly hevesen a diszkrimináció ellen küzdő jogvédők mélyen kussolnak. Ez sem túlságosan meglepő, hiszen ezek a körök általában csak akkor lépnek fel valamilyen ügy mellett, ha azok nem a magyarság érdekeit szolgálják. Nem tudom, hogy van e még egy ilyen európai ország ahol ennyire mostohán bánnak a határaikon túl élő nemzettársaikkal. Egy normális országban a kormánynak minden tőle telhető eszközzel segítenie kellene nemzettársainak letelepedését az anyaországbas. Persze 2004. December 5. (kettős állampolgárságról szóló népszavazás) után az embernek nincsenek illúziói a ballib oldal magyarsághoz való viszonyulását illetően. Sajnos ki kell mondani, hogy egyszerűen. magyarellenesek és ezt már nem egyszer bizonyították Ezek után nem tudom, hogy miként várhatjuk el tőlük a határontúli magyarság autonómia törekvéseinek támogatását.

Az "okos" emberek a tévében hihetetlenül álságosan az összefogást sürgetik a két oldal között. Történelmi okok és az ehhez hasonló jelenségek miatt ez lehetetlen. Egyszerűen azokkal akik rendszeresen a magyarság ellen ágálnak és tesznek nem lehet együttműködni. Amíg a ballib oldal nem változtat magyarellenes politikáján addig ennek az összefogásnak esélye sincs.

1 komment

Címkék: trianon magyar mszp gyurcsány nemzeti autonómia délvidék letelepedés határontúli

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7463523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottó 2008.05.11. 22:48:37

Mi Vajdasági Magyarok már régota nem bizunk Gyurcsányban,mostohább Velünk mint Milosevity volt annak idején.Nem kell Nekem az ami minden másnak megadatott,mármint a Horvátok megadták az itt élö Bunjevác(katolikus szerb)eknek a Horvát állampolgárságot,a szlovák kissebségnek van szlovák,az itt élö Oroszoknak Orosz,a szerbek is megadták a határon kivül élöknek a kettös Állampolgárságot,esetleg annyi kellene,JÓL esne az ugynevezett (mostoha)anyaországtól hogy NE alázzon meg a vizumkérelmeink visszautasitásával,pedig kifizetjük a 35-eurót,Egy valami nem hiszem hogy tiszta mindenkinek,NEM AKARUNK MI átelepülni Magyarországra,Aki akart az már elment,mi esetleg utazni szeretnénk,rokonainkhoz,Barátainkhoz,Ismeröseinkhöz.Nehéz ezt elmondani,leirni,hogy mi is az ami fáj,de a kirekesztés,lealázás a sorokban,na de hadjuk.Üdv mindenkinek a Vajdaságból
süti beállítások módosítása