HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Bombagyár vs. Jobbik csetepaté avagy vihar a radikáljobbon

2008.05.05. 11:28 polkorrekt

A magyar nemzeti-radikális oldalon az elmúlt napokban a legfőbb téma a Bombagyár és a Jobbik között kialakult nézeteltérés. Számtalan cikk, olvasói vélemény jelent meg az eset kapcsán, a különböző portálokon. Azoknak, akik nem ismernék a történetet, dióhéjban felvázolom az alábbiakban. A Bombagyár stábját meghívta a Jobbik Magyarországért Mozgalom az általuk szervezett I. Szögedi Magyar Majális nevű rendezvényre, hogy ott vegyék fel a Bombagyár rádió adását. A felvétel előtt a színpadon Morvai Krisztina és Vona Gábor a Jobbik elnöke tartott valamiféle előadást és ez után következett a felvétel. Tomcaték spontán meginvitálták Vonát a műsor felvételére, amit ő el is fogadott. A műsorban olyan dolgok is elhangzottak, amelyekről azt gondolta a Jobbik elnöke, hogy ezeket nyilvánosan ő nem vállalhatja fel és ezért később ”elhatárolódott” a Bombagyártól és ”megtiltotta” azt, hogy az adás nyilvánosságra kerüljön. Ráadásul még a Bombagyárosok meghívását is visszavonta a Hajógyári szigeti Jobbik Majálisra.

Azt gondolom, hogy nem lehet kikiáltani egyik felet sem bűnbaknak, hiszen mindkét oldalról elkövettek kisebb-nagyobb hibákat. Figyelembe kell venni, hogy a Bombagyár nem politikai párt így nekik szabadabbak a lehetőségeik a véleményformálást illetően vagyis messzebbre mehetnek mint egy politikus. Aki hallotta már a Bombagyár rádió adásait, az tudja, hogy sokszor eléggé markáns, a polkorrektséget távolról sem ismerő megnyilvánulások is jelen vannak a műsorban általában vicces formában. Az említett adásban elhangzott –nyilván nem komolyan- a komcsik öt éves gyermekeinek a felakasztása és a zsidók kiirtása is. Annak ellenére, hogy ezek a kijelentések nem tekinthetők komolynak Vona számára kellemetlenül hatottak. Véleményem szerint Tomcatéknak tekintettel kellett volna lenniük arra, hogy velük egy asztalnál egy politikus ül, akit kellemetlen helyzetbe hozhatnak az ilyesfajta kijelentések, és ezeknek a hatására a Jobbik még fokozottabb politikai támadásokra számíthat. Illett volna ezt végiggondolni a Bombagyár részéről és mérlegelni azt, hogy kicsit visszafogják magukat, vagy pedig nem hívják meg Vonát a műsorba. Persze lehet azt mondani, hogy Vona nem tartozik a Bombagyárhoz és ez által ő nem felelős az általuk mondottakért, de aki ismeri a ballib médiát és annak módszereit, az megérti, hogy ez egy hatalmas támadási felület a nemzeti radikalizmus ügyét képviselő Jobbikon. Lefogadom, hogy a kézi vezérlésű libsi szennymédiumok egyből lecsaptak volna a témára, még inkább bizonygatva azt, hogy a Jobbik egy nácifasiszta párt. Meg kell érteni azt, hogy ha a Jobbik be akar kerülni a következő választásokon a parlamentbe, akkor ilyet nem engedhet meg magának, mivel ezzel szavazatokat veszíthet még akkor is, ha ezek a megnyilvánulások csak poénból hangzanak el. A Bombagyár és a Jobbik szerepéből és helyzetéből adódóan nem mehet el ugyanaddig a radikálisabb vélemények felvállalása terén. Másrészről Vona is hibát követett el ezzel az elhatárolódásdival. Sokkal értelmesebb megoldás lett volna az, hogy a felvétel után leültek volna és Vona elmagyarázza nekik, hogy ez miért lehet előnytelen az ő és pártja számára és az egész ügy nem került volna nyilvánosság elé. Valószínüleg a Bombagyárosok is megértették volna a dolgot, hiszen ugyanazokért a célokért küzdenek és hasonló értékrendet képviselnek, mint a Jobbik. Ezzel az elhatárolódással viszont Vona és pártja elhatárolódott a Bombagyár olvasóitól és ez által szimpatizánsainak egy részétől is, ami hatalmas hiba, hiszen a BGY a második legolvasottabb nemzeti radikális portál. Egyszóval ez az ügy a lehető legszerencsétlenebbül alakult, hiszen ezzel megosztja a nemzeti radikális tábort, amely csak az ellenoldalnak kedvez.

Ha már az ügy nyilvánosságra hozatalával elqrták akkor ideje rendezni a kapcsolatot és tisztázni a konfliktust majd az ellenségedkedést félretéve. visszaállítani az egységet a radikális jobbon, mert csak együtt egymással összefogva sikerülhet elérni a közös célokat.

Szólj hozzá!

Címkék: jobbik majális tomcat nemzeti radikális elhatárolódás vona bombagyár

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr27454630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása