HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Politikai prostitúció MDF módra

2008.04.18. 10:33 polkorrekt

Mára az egykor szebb napokat is megélt, a ”rendszerváltásnak” nevezett folyamatban vitathatatlanul kulcsszerepet játszó MDF egy alig 5%-os párttá süllyedt, amely a parlamentbe való bekerülésért küzd. Persze ez nem egy új keletű, hiszen a népszerűségük az 1994-es választások, és az 1990-1994 közötti kormányzati teljesítményük óta fokozatosan zuhan. A Dávid Ibolya vezette csapat egyfajta új jobboldalt és ellenzékiséget, próbál megjeleníteni. Mind a Fidesznek mind az MSZP-SZDSZ-nek odamondogatnak ezzel jelezve azt, hogy ők a két nagy oldal között állnak és a ”normális” nem a gyűlöletre épülő politikát képviselik. Azt próbálják folyamatosan kommunikálni arculatukkal, megszólalásaikkal, hogy a jelenlegi magyar parlamentben ők képviselik az erkölcsöt, a becsületet és a nagyokkal ellentétben a korrupciótól mentesek. Jobb tisztázni azt, hogy ez az MDF olyan messze van a ”rendszerváltásban” fontos tényezőként jelenlévő MDF-től, mint Makó Jeruzsálemtől nemcsak a támogatottságukban, hanem politikájukban is. A korai Magyar Demokrata Fórum megpróbált leszámolni a kommunista múlttal és egy ténylegesen valós rendszerváltást véghezvinni bár ezt nem sikerült nekik. Ugyanez a párt ma jól elevickél ebben a politikai mocsokban, és esze ágában sincs támogatni vagy elősegíteni azokat a mozgalmakat, folyamatokat, amelyek közelebb vinnék az országot az igazi rendszerváltáshoz. Nem véletlen, hogy a régi nagyok közül már szinte mindenki elhagyta az MDF-et, mivel nem bírtak azonosulni azzal a politikával, amit az egy jó ideje Dávid Ibolyával az élen képvisel. Amit ma az MDF folytat az nem más, mint politikai prostitúció. Azzal ”fekszenek össze” aki több pénzt ad. Normális esetben annak a lehetősége sem merülhetett volna fel, hogy az MDF támogassa az MSZP-s kormányt. Ugyan Ibolykáék ezt makacsul tagadják, de közben azért egyeztetéseket folytatnak a posztkomcsikkal ahol megpróbálnak megállapodni az összegről amennyibe ez a numera kerül az MSZP-nek. Szintén jól mutatja az MDF morális állapotát az, hogy az egyébként MSZP-s kötődésű Leinsztinger Tamás által pénzelt és többek közt a Schmuck Andor nevével fémjelzett Tisztelet Társasága ismét ”együttműködést” kötött a Fórummal. Ennek értelmében, ha a párt bejut a parlamentbe a következő választáson, akkor parlamenti helyeinek egyharmadát átadja a Tisztelet Társaságának. Jó prostiként az MDF ezt nem szerelemből, hanem pénzért teszi, ugyanis Leisztingerék finanszírozzák az MDF kampányait, gondolom nem kis összeggel. Ennek hallatán már azon néhányak is kiléptek a pártból, akik eddig kitartottak mellette. Megértem őket, hiszen ettől mélyebbre már nem nagyon süllyedhetett ez az amúgy történelmileg jelentős párt- Előbb utóbb el fognak tűnni a történelem süllyesztőjében az Ibolyka vezette csapattal együtt. Nem túl szép sors nemde?

1 komment

Címkék: politika mszp mdf parlament prosti rendszerváltás dögrovás ibolyka

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr30431121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargánya 2008.04.21. 23:25:12

Prostitúció?
Inkább godosan fazonírozott globalista "váltópárt"
,amely az SzDSz helyére léphet, ha a szükség úgy hozza. TGM szerint globalistább az SzDSz-nél, ami azért túlzás,mert az SzDSz maga a jelenlévő globalitás. Valahogy úgy, mint 1958 előtt a szovjet "szakértők" jelenléte a Birodalom ellenő-reiként. Ma már jól láthatóan "történelmi fukció-ja" a globális tőkestruktúrák totális képviselete
a "megszállt bennszülött társadalommal" szemben.
Ha ők eltűnnek végre a magyarországi közéletből,
véget érhet a redszeváltás "sztálinista korszaka".
Az MDF nem elég profi és megbízható a "rendszergazdák" számára, hogy az SzSDz-t eredeti funkciójában helyettesitse.Bár ha ló nincs ... .
süti beállítások módosítása