HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

A kuruc.info mint jelenség

2008.05.15. 11:09 polkorrekt

Sokan szeretik, sokan gyűlölik, de mindenki olvassa. Ez a kuruc.info amely minden egyes olvasójából kivált valamilyen érzelmet így közönyösen senki nem tud viszonyulni hozzá. Vitathatatlan, hogy ez az oldal felkavarta a magyar média sekélyes állóvizét. Sikerének titka a semmilyen más médiumhoz nem hasonlítható a politikai korrektséget teljes mértékben nélkülöző stílusában rejlik. Nem véletlen, hogy a legolvasottabb magyar hírportálok között van. Ráadásul ezt az olvasottsági szintet a magyar mainstream médiumok többségével szemben rendkívül kevés pénzből gazdálkodva érte el. A kuruc nem nyer több 100 milliós pályázatokon, nem áll mögötte politikai párt vagy gazdasági érdekcsoport így financiális szempontból hátrányban van a többiekkel szemben, viszont ez a fajta anyagi függetlenség igazán az előnyükre vált, hiszen nem kell megfelelniük semmiféle elvárásnak vagy pártérdeknek. Szinte egyedülálló módon minden pártot szoktak keményen bírálni az MSZP-től kezdve a Fidesz-en át a Jobbik-ig. Akárhogy is, fáj ez a jelenleg regnáló politikai elitnek és a hozzájuk kötődő nomenklatúrának egy ilyen jellegű médiumra igény volt a társadalom részéről. Végre egy olyan orgánum, amely ki meri mondani azt, amit mások nem, amely a polkorrektséget nélkülözve alkot markáns véleményt. Jellemző a mai magyarországi közállapotokra, hogy ezt csak inkognitóban, rejtőzködve lehet megtenni. A kuruc-ot egyfajta gerilla médiumként is szokták emlegetni, hiszen üzemeltetői és szerkesztői kilétét homály fedi. Feltételezhetően anyaországi magyarok mellet külföldre szakadt nemzettársaink is tagjai a szerkesztőségnek. Meg lehet érteni az inkognitóhoz való ragaszkodásukat, hiszen a jelenleg regnáló rendszer nem teszi lehetővé a szabad véleménynyilvánítást.

A legtöbb támadás a szokatlan stílusa és a szabad szájú sokszor igen kemény kifejezések miatt érik az oldalt. Sokan azt róják fel, hogy csak a ”mocskolódáshoz” értenek. Erre már többször is rácáfoltak, rendkívül magas színvonalú már-már tudományos alaposságú cikkeikkel, elemzéseikkel. Furcsa ezt kimondani, de ez az egyik legliberálisabb magyar hírportál persze a szó pozitív értelmében. Nem alkalmaznak cenzúrát, minden olvasói véleménynek teret engednek, még ha azok nem is tükrözik az ő álláspontjukat így hagyják kibontakozni az értelmes vitát. A híreket a saját világnézetük alapján kommentárokkal látják el és olyan történésekről is, beszámolnak, amelyről a többségi fősodratú média nem. A látásmód kiszélesítésével, a dolgok közötti rejtett összefüggések feltárásával lehetőséget teremtenek olvasóik számára, hogy tisztán lássanak. Megértem, hogy ez a tevékenység bizonyos körök érdekével szemben áll, hiszen leleplezi őket és a hazugságaikat, amelyekkel az embereket hülyítik. Számukra kifejezetten rossz, ha az embereknek felnyílik a szeme, hiszen a gondolkodó, az egyes történések közötti összefüggéseket, felismerő polgárokat nehezebb manipulálni. Nem csoda, hogy minden erejükkel a kuruc ellehetetlenítésén fáradoznak (egyenlőre sikertelenül). Szokatlan számukra, hogy van egy olyan magas olvasottságú véleményformáló erővel bíró médium, ami nem az ő kezükben van és nem az ő céljaikat szolgálja. Az oldal ismertségét nagyban megnövelték a körülötte kibontakozó állandó botrányok. Rendszeresen közzéteszik az általuk nem kedvelt,  szerintük a magyarság érdekei ellen munkálkodó politikusok és egyéb közszereplők telefonszámát, lakcímét. Tevékenységük leginkább a régi betyárokéhoz tudnám hasonlítani akik ugyan néha törvénytelen eszközökkel, de megbüntetik a "rosszakat" a nép nevében. A rendszeresen a magyarság ellen ágáló és tevő személyek számára egyfajta visszatartó erőt jelent ez a fajta "harcmodor", mert egyikőjük sem szeretné, hogy elérhetőségei a nyilvánosság elé kerüljenek.

Szólj hozzá!

Címkék: média mszp fidesz gyurcsány kormány gerilla kuruc.info jobbik radikális markáns

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr48470325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása