HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Rendszerváltás vagy módszerváltás?

2008.04.17. 15:20 polkorrekt

Mindig is kifejezetten érdekelt ez a témakör mondhatni kedvenc és számomra az egyik legérdekfeszítőbb történelmi folyamat az 1989-es magyarországi ”rendszerváltás”. Fiatal és naiv gyermekként csodáltam, hogy a ”gonosz” és jogtipró diktatúrából hogyan sikerült teljesen békés úton vér és forradalom nélkül rendszert váltani. Elhittem, hogy a szovjet befolyás rabláncait lerázva végre tényleg független és szabad országban élhetünk, egy olyan Magyarországon ahol a döntéseket a magyarság érdekében és mindenfajta idegen értektől függetlenül hozzák meg.  Felnőttként ismertem fel azt, hogy ez a folyamat kisiklott és vakvágányra futott.  Ma a ”rendszerváltás” után 19 évvel a többség számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem olyan országban élünk amilyenre vágytunk és a korábbi remények teljesen elhalványultak. Ezt még a változásokat elindító és azok mellet bábáskodó politikusok is elismerik. Jelenleg hasonló helyzetben vagyunk sok szempontból, mint 1989 előtt voltunk. Az ország gazdasága romokban, az állampolgárok nagy része, mint egy 3 millió honfitársunk a létminimum alatt él. Formálisan demokrácia van, de az emberek nem gyakorolhatják megfelelően a szabadsághoz és a véleménynyilvánításhoz fűződő jogaikat. Az ország sem vált függetlenné, mert a Szovjetunió rabláncaiból az Amerika-Izrael tengely börtönébe hullottunk.

A rendszerváltás csődjét, kisiklását számtalan különböző okra szokták visszavezetni. Ha jobban belegondolunk a vér nélküli békés ”rendszerváltás” annak volt köszönhető, hogy a kommunista diktatúra hatalmi elitje belátta, hogy ebben a formában nem tudhatta már fenntartani az uralmát túl sok ideig így a tényleges változásokat hozó valóban rendszerváltó -valószínűleg számukra végzetes- forradalom elkerülése miatt inkább bevállalták azt, hogy a demokrácia köntösében folytassák tovább tevékenységüket. Ebben partnernek bizonyult a félrevezetett akkor rendszerváltó ellenzék, aki ilyen olyan okokból nem tudta vagy talán nem is akarta megakadályozni azt, hogy a kommunista elit átmentse a hatalmát a következő rendszerbe. Az előző rendszer kiszolgálói és vezetői kapcsolataikat és helyzetüket kihasználva potom pénzekért privatizálták a közvagyont ezzel megteremtve az új rendszerbeli hatalmuk gazdasági alapját. A rendszerváltás legnagyobb elárulója az az SZDSZ, amely rendszerváltó, antikommunista erőként tündökölt majd néhány évvel később összeállt a kommunista utódpárttal. Ez mindent elmond a rendszerváltásnak nevezett folyamat komolyságáról és hitelességéről. Természetesen ennyi év távlatából könnyű bírálni az első kormányt adó MDF akkori vezetőit. Többségük ma már tudja, hogy hol és mikor hibáztak. Több interjúban is sejtették, hogy a New York-Tel Aviv tengely felől nagy nyomás nehezedett rájuk mivel ezek az erők az SZDSZ-t akarták kormánypárttá tenni, amelynek az oka visszatekintve az elmúlt 19 évre elég egyértelmű lehet minden tisztánlátó és a hazai viszonyokat jól ismerő ember számára.

Egyszóval elkúrták, nem kicsit, nagyon. Ennek a levét a mai napig isszák a magyar emberek. Egyre jobban tisztává válik az, hogy új, valódi rendszerváltásra van szükségünk, amely nem lesz fájdalommentes, mivel radikális változásokat nem lehet elérni anélkül, hogy az valakik számára ne okozzon fájdalmat és kellemetlenséget. Le kell zárni a múltat, a bűnösöket és kiszolgálóikat felelősségre vonni és belefogni egy olyan rendszer építésébe amely a magyarság és nem a nemzetközi karvalytőke érdekeit képviseli.

3 komment

Címkék: szdsz mdf elkúrtuk változás rendszerváltás kommunista globalista gyarmat

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr31430044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargánya 2008.04.17. 16:13:49

Érdemes ezügyben elolvasni Bogár László elképesztő mélységű, globális összefüggéseket is feltáró elemzéseit a "Magyarország és a globalizáció" c. valamint mostanában megjelent "Hálózatok világuralma" c. könyveiben.
Nehéznek tűnő, de rendkívül élvezetes, kifejező a nyelvezete (aki olvasott már Heideggert annak tetszeni fog).
Eszerint valójában itt nem rendszerváltás, hanem
hatalomváltás történt- a szovjet birodalom függésrendszeréból átkerültünk a nyugati globalizáció rejtett birodalmi függésredszerébe.
Ennyiben ma is egy "megarendszer" részei vagyunk,
melynek lényegi eleme a "birodalmi kifosztás", jelenleg a multinacionális vállalatok profitszerző és profitkivonó tevékenységével.Ez pl.2007-ben 2779 milliárd forintot(több, mint 16 milliárd dollárt) jelentett.(Magyar Nemzet 2008.04.04.)

liberty 2008.04.20. 16:49:18

Mi van itt?
"Amerika-Izrael tengely"?
"nyugati globalizáció rejtett birodalmi függésrendszere"?
Mégis miről beszéltek? Egyáltalán van fogalmatok a gazdaság alapvető működéséről? Netalántán a politikai összefüggésekről, kapcsolatrendszerről?
Ki kellene emelnetek a fejeteket a kumiszos vödörből és megtörölve a bajszotokat, jó alaposan körbenézni a mai világban...
Viszonylag kevés tisztelettel,
Liberty

vargánya 2008.04.21. 22:48:44

kedves liberty!
ha nem vetted volna észre, itt már rég nem "a gazdaság alapvető(?) működéséről" van szó.a globális "politikai összefüggésekről, kapcsolatrendszerről" gazdag nemzetközi szakiroda-
lom áll rendelkezésre, ne másokat hibáztass, mert
az nem jutott el hozzád! bár az is kétségtelen, a
ballib média nemigen törekszik azok bemutatására.
így hát, ha megengeded: J: Stiglitz(Nobel-díjas közgazdász) "A globalizáció visszásságai" c., nálunk 2003-ban megjelent könyve,
Perkins: Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai(2006)
Pokol Béla: Globális uralmi rend (2005),amely a témával kapcsolatos nemzetközi kutatások és új megállapítások összefoglalása.
ez persze nem olyan könnyű olvasmány , mint
"a gazdaság alapvető működése" c. brossúra, frusztrált indulatok helyett nyitottság, befogadőkészség, (talán némi lib. tolerancia ...) kellene megértésükhöz, és persze egy műveltségi-kulturális szint.
Bogár L. kicsit még nehezebb, Heideggert meg már nem is merem ajánlani.
Bár, ha belegondolok, a gyűlöletre kondicionált léleknek nemigen van igénye az igazság (új elemei-
nek) megismerésére, befogadására.
na pusszantalak

süti beállítások módosítása