HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Műsorajánló: HírTV Célpont

2008.04.05. 11:47 polkorrekt

Borongós napunk van ma, az eső is szemerkél, de errefelé a tegnapi nap is hasonló volt. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a HirTV Célpont című egyébként kiváló oknyomozó műsorának legújabb adását, amely bemutatja a szomorú ”magyar” valóság egy kicsiny részét. A műsorból megtudhatjuk, hogy manapság nem kizáró ok az állam részéről több 100 milliós szerződéseket kötni egy olyan céggel, amelynek vezetője jelenleg is a börtön vendégszeretetét élvezi adócsalás vétsége miatt. Sejthetjük, hogy nem egy átlagos emberről van szó, hanem pénzügyminiszterünk Veres János üzlettársáról és barátjáról Kabai Károlyról aki magát a körülményekről mit sem zavartatva a cellából irányítja színesfém-feldolgozással foglalkozó cégbirodalmát. Kabai leveleiből kiderül, hogy ők már előre tudják, hogy melyik laktanyát fogják bezárni a közeljövőben. Tehát a mai Magyarországon nem akadály, hogy egy börtönben ülő vállalkozó cége újabb állami megrendeléseket kapjon csupán a megfelelő kapcsolatrendszer kell hozzá. Az adásban a Célpont stábja Nyírbogátra látogat (a Kabai-Veres klán szűkebb pátriája) ahol Kabai családtagjai először egy Brumi becenevű többszörösen büntetett előéletű primitív félcigányt uszítanak rájuk aki fenyegetőzni kezd majd később érdekes módon a rendőrök is megjelennek igazoltatni a stábot (biztosan nem politikai utasításra). Kiemelnék egy a téma szempontjából kevésbé fontos, de – legalábbis számomra – annál érdekesebb jelenetet. A kiérkező 3 rendőr szinte barátian viselkedett Brumival látszott, hogy jóban vannak egy ilyen többszörösen büntetett bűnözővel. Az egyik rendőr meg is jegyezte, hogy ne a kamera előtt "bratyizzanak", mert azt felvehetik. Sajnos ilyen ez a mai Magyarország tiszta Rokonok feeling. Ha vannak jó kapcsolataid és pénzed akkor szinte bármit megtehetsz komolyabb következmények nélkül. Szomorú és nehéz ezt kimondani, de ez a magát jobboldalinak nevező parlamenti oldalon is így megy csak kisebb mértékben.

1 komment

Címkék: korrupció rokonok veres kabai hírtv célpont

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr38412205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drezi 2008.04.15. 14:55:27

video.google.com/videoplay?docid=-798295732982833369&hl=en

Ez sem rossz, bár javasolt pár tabletta nyugtató, mielőtt elindítod.
süti beállítások módosítása