HTML

polkorrekt blog

Napló, társadalomkritika és vélemény a világban és a Magyarországon történő eseményekről, jelenségekről egy fiatalember szemszögéből. Nem a megszokott lagymatag stílusban, hanem szókimondó, a politikai korrektséget nélkülöző formában.

Friss topikok

Linkblog

Majdnem Olaszliszka

2008.04.09. 09:48 polkorrekt

Ismét megtörtént most Nyírkátán egy az olaszliszkaihoz kísértetiesen hasonló eset. A felállás itt is hasonló volt. Az autós elütötte a féktávon belül elélépő 3 éves cigánykölyköt, aki könnyebb sárüléseket szenvedett. Erre a feldühödött mintegy 30 fős rokonság állatias lincselésbe kezdett, összeverték a sofőrt és utastársát, valamint az autóját is összetörték. Az, hogy nem lett az esetből tragédia csak a kiérkező mentősök erélyességének volt köszönhető. Természetesen a ballib média elhallgatja a lincselő horda származását, bár szerintem a többségnek e nélkül is világos, hogy cigányokról van szó. Hasonlóan Olaszliszkához itt sem volt legalább néhány olyan ember a több tíz fős csürhéből, aki leállította volna állat módjára viselkedő társait. Ha a mentők nem érnek ki időben simán agyonverték volna szegény sofőrt. A dolog további pikantériája, hogy a 30 fős lincselő hordából mindössze néhányat állítottak elő akárcsak Oláhliszkán. Kérdem én, hogy meddig mehet ez? Hány ilyen fog megtörténni?

Gondoljunk csak bele, hogy ha ez fordítva történik és a magyarok lincselték volna meg a gázoló cigányokat akkor tele lenne a média sírva a rasszizmusról és az egyéb szokásos szólamokról. Nem csodálkoznék, ha a Magyar Gárda Nyírkátán is felvonulással egybekötött demonstrációt tartana a vidék közbiztonsága mellet kiállva. Már látom előre ahogy a sok megélhetési fajvédő ájvékol, hogy micsoda rasszizmus, cigány ellenes felvonulás stb. Meg kellene már érteni, hogy a Magyar Gárda nem alakult volna meg abban az esetben ha nem lenne rá igény a társadalom részéről és az országban minden rendben menne. Több helyen is az addig a cigányterrortól rettegésben élő nyugdíjasok a könnyeikkel küszködve üdvözölték a Gárdát, éljenezték és üdvözölték őket. Én megértem a reakciójukat, hiszen végre egy olyan szervezet, amely megvédi őket egy agresszív kisebbség terrorjától, ha már a rendőrség nem képes erre. Sajnos a Magyar Gárdán kívül nincs olyan szervezet ma hazánkban, amely képes tenni azért, hogy a cigánybűnözést amely ma már mindennapos jelenséggé vált kordában tartsa és egy bizonyos szintre mérsékelje. Gondolom majd a kommentekben jön az észosztás, hogy nincs cigánybűnözés blablabla. A Rózsadombról és a hasonló helyekről ahol még nem ütötte fel a fejét ez a jelenség onnan könnyű az észt osztani erről.

Egyszóval valahogy békés, európai módszert kell találni a cigánybűnözésnek és magának a cigányság helyzetének a megoldására. Sajnos ez jelenleg egyetlen parlamenti brigádnak sem az érdeke –oldaltól függetlenül-  mivel nekik csak a cigányság szavazatai kellenek és baromira nem érdekli őket, hogy közben az ország lakóit a cigánybűnözés sanyargatja. Hány dolgozó, becsületes magyar embernek kell még meghalnia, amíg ez ellen a probléma ellen tesznek valamit, az országot irányítók? Szerintem jobb ha nem tudjuk a választ….

107 komment

Címkék: olaszliszka lincselés gárda cigánybűnözés nyírkáta horda

A bejegyzés trackback címe:

https://polkorrekt.blog.hu/api/trackback/id/tr70418015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi 2008.04.09. 12:20:33

"Sajnos ez jelenleg egyetlen parlamenti brigádnak sem az érdeke –oldaltól függetlenül- mivel nekik csak a cigányság szavazatai kellenek "

Ugyan már. Mindkét nagy párt kb. ugyanannyit költ cigány szavazatvásárlásra a korrupciós alapból. Honnan tudnák hogy a cigány rájuk szavaz ? A becsületszavukat adják ? :)))

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2008.04.09. 12:21:28

Amúgy érdemes a Jászságban is tenni egy kis túrát... Tiszaderzs, Tiszabura, Tiszaroff, Tiszasüly, Jászladány, Tiszapüspöki, sorolhatnám. Mondjuk ott kicsi az esélye, hogy elütsz bárkit is, mert 20-as táblák vannak mindenütt, olyan az utak minősége. Nem vicc, tényleg olyan, mintha földúton mennél!

Ringlósztár 2008.04.09. 12:21:32

Köcsög cigány horda.
Arról azonban még nem hallottam, hogy a Magyar Gárda nevű szervezet bárkit, bármitől megvédett volna.
Lehet, hogy a nyugdíjasok azt hiszik, mikor a gárdisták masíroznak, hogy ez nekik majd jó lesz és biztonság, de ezek az operett-fasiszták estére hazamennek budai otthonaikba és békésen csicsikálnak, miközben a cigók ott folytatják, ahol a masírozgatás előtt.
A Magyar Gárda nem megoldás, hanem vicc.
A megoldás az lenne, ha ilyen esetben nem csoportosan elkövetett garázdaság, hanem társtettesként elkövetett emberölési kísérlet lenne a vádban (és az ítéletben 8-10 év).

Barnabás 2008.04.09. 12:21:48

Minden szavaddal egyetértek.Nem vagyok jós,de szerintem már csak idő kérdése,hogy az a bizonyos fonál mikor szakad el, és annak soha nem látott hirig lesz a vége.

Bocimaster 2008.04.09. 12:22:25

gesztenye: szerinted nem kellene megirni az igazsagot? gratulalok...
Miert kellene barkinek is unnepelnie a romakat? Ok szerinted unnelik a tobbi embert?

jozo 2008.04.09. 12:22:30

majd jön a SimorAndris és a 2500.mrd os elvonásnál az ő 200 milliárd Ftjuk lesz az első ami elbukik

akkor meg az egész ország mocskos rasszista lesz, aki nem dolgozik eleget hogy nekik legyen segélyük :-))

TD223 2008.04.09. 12:23:30

Egyre inkább azt hiszem, csak akkor történik szemléletbeli változás, ha egy prominens zsidót, Szadeszest lincselnek meg a cigányok. De ők elkerülik a Nyírkátához hasonló településeket... Remélem, ha most nem is rendtétellel kampányol a Fidesz, egy 2/3 megkaparintása után keményen rendet tesznek. Legalább jobboldali 2/3 legyen.

neutral 2008.04.09. 12:23:54

Mivel a kisebb állam alapú neoliberális MSZP-SZDSZ "kormányzás" jegyében a vidéki egy szem rendőr is fel lett számolva a falvakban, minden ilyen, a cigányterrornak kiszolgáltatott településre Gárda szükséges, legalább 6-10 fővel. De lehetne kistérségi szinten is megoldani (úgy olcsóbb és hatékonyabb) és akkor kevesebb fővel, de gyors beavatkozású erőként a falvak között járőrözve biztosíthatnák a közrendet és a nyugalmat.

Kula bácsi 2008.04.09. 12:24:43

"Egyszer legalább egy ilyen cigányvédő szadeszos ütne el egy orkkölyköt." Cigányvédő szadeszos csak a Rózsadomb, Dohány utca, Wallenberg utca háromszögben mozog, úgyhogy erre kicsi az esély.

gentry 2008.04.09. 12:27:05

Nem kell bemenni az ilyen falvakba.
Én speciel ebben az országban csak autópályán közlekedek, azzal minden fontosabb helyre (Wien)el lehet jutni.

dr. Wilbur Swain 2008.04.09. 12:27:13

"Sajnos a Magyar Gárdán kívül nincs olyan szervezet..." - ez a baj, hogy a Gárda sem olyan
több "erődemonstráló" felvonulás kellene, természetes minden erőszak nélkül, csak pusztán megmutatni, hogy nem az agresszív kisebbségé az ország

Atika!!! 2008.04.09. 12:30:05

rock: nem feltétlen felelevenítés az, esetleg a kiépített rendszer használatának megkezdése.

cikk: Előszöris mit keresett a 3 éves gyerek az út mellett? Talán ha a megfelelően iskolázott mama megtanítja hogy az udvarban játszunk. Eleve: miért nincs ott közvetlen mellette/vele az anyuka? Nem hinném hogy éppen dolgozott... Ha meg nem az anyuka, akkor meg nagy a család.
A csőcselék (mert ez az igazi csőcselék...) viselkedése meg magából adódik. A mentősök örülhetnek hogy ők nem kaptak.
De persze ők csak megélhetésileg vernek/ölnek embereket. A Magyar Gárda viszont még nem vert meg senkit.

ééén 2008.04.09. 12:30:07

A kedvencem a HÜJE Tamás Gáspár Miklós.
Amikor a Moszkva téren a buszon leszúrták a cigánygyereket (aki egyébként már párszor garázdaságért kérdőre volt vonva), hisztéria volt, hogy itt bántják a cigányokat. Tüntetés is volt amelyen felszólalt Tamás Gáspár Miklós, és hangosan kiabálta, hogy: "rasszizmus".
Majd kiderült, hogy aki leszúrta az is cigány volt. Tehát semmi több, mint két roma vitája volt az eset.
Na innentől elvesztette a hitelességét a majom.

Falusi 2008.04.09. 12:30:47

Nógrádi kisfaluból származom, ahol a cigányok hatványozódva szaporodnak, hiszen tizenévesen gyereket szülnek, és meg sem állnak 5-ig, 6-ig, amit majd a segélyből kivánnak eltartani. Mert az "jár" nekik.
A falu egyetlen abc-jének kirakatát elérhetetlen magasságig fel kellett falazni, a maradék részre rácsot tenni, mert hetente betörtek. Nem élelemért, hanem cigért, piáért. Valaha terveztem, hogy idősebb koromban majd visszatérek a falumba. Már nem tervezem.

goldengate 2008.04.09. 12:30:58

Megélhetési fortélyok Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket. Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket. A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem? Ez a szomorú magyar valóság...

TD223 2008.04.09. 12:30:59

Valahogy be kellene költöztetni egy 20-30 fős cigányputrit a Szadeszesek közelébe. Ez drága mulatság lenne, de akinek van pár milliárdja, az megpróbálkozhatna ezzel. A nyereség jó esetben felbecsülhetetlen.

YleGreg 2008.04.09. 12:33:05

Bocimaster: Szerintem Gesztenye nem az írónak gratulál, hanem a cigányoknak, akik a saját világnapjukat magasról leszarva tették azt, amit talán nem túlzás a mindennapos erőszakosságuk egy kirívó esetének írni.

Atika!!! 2008.04.09. 12:35:12

gentry: nem csak Budapest és "Wien" vannak a világon...
Majd ha egy tatabányai cigánygyerek véletlen elédugrik (az autópályán persze, mert miért ne lehetne ott?), akkor gondolkozhatsz hol is vagy.

Atika!!! 2008.04.09. 12:36:48

TD223: a szadeszost kell a putri közepére inkább...

arch 2008.04.09. 12:39:04

grat, majdnem 10 percig kinnt volt az index oldalán :p

Gondolom ha kihoztad volna, hogy szerencséten kisgyerek, felindult szülők, hát ki tenne máshogy kérem, mikor egyszem porontyát veszély fenyegeti, maradhattál volna még.

De sajnos a liberalizmus nem tűri az eltérő nézőpontokat :p

Falusi 2008.04.09. 12:39:42

gentry: De azokban a falvakban "emberek" is élnek! Akik sajnos nagyon magukra vannak hagyva a cigánykérdéssel... :(

toxikus 2008.04.09. 12:40:09

én ha elütnék egy cigánykölköt visszatolatnék. át rajta egy párszor, biztos ami biztos alapon. esetleg egy kis drift a remélhetőleg még élő húskupacon:D

Imre a hegyről aki... 2008.04.09. 12:42:50

MAjd az Ombudsman jól elmondja hogy ismét felütötte a fejét a rasszizmus, és Szetey meg a többi köcsög SZDSZ nagyon ki fog ám állni hogy szemetek a magyarok mert igy gondolkoznak...
Azt kívánom csak hogy amikor a börtönbe kerülnek a sok sikkasztás/hűtlen kezelés/egyéb államellenes tettük miatt agy kissebség (magyarul kancigány) kerüljön melléjük a zárkába aki rojtosra....

Falusi 2008.04.09. 12:43:20

Toxikusnak bizonyára ez a rasszista csúnya vicc jutott az eszébe...

Cigány család tolja az úton a taligát, benne cókmók, meg a kis purdék.

Jön egy kamion, kivasalja őket, megáll, áttolat rajtuk, majd a sofőr kiszáll, leönti egy kanna gázolajjal és meggyújtja őket.

Ekkor veszi észre, hogy az útszéli fa mögül kilép egy rendőr.

A rendőr odasétál a sofőr mellé és így szól:

- Húsz éve teljesítek itt szolgálatot, de ilyen csúnya öngyilkosságot még nem láttam!

nemértem 2008.04.09. 12:44:50

és mégis hogyan véd meg a Magyar Gárda az agresszív kisebbség ellen? odamegy és demonstrál? vicc az egész ráadásul lejáratják az országot ezek a bohócok

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 12:46:29

1. A lincselés gyilkosságot jelent, általában akasztást. Az önbíráskodás jobb szó lenne ide.
2. Én nem vagyo cigány, de ha a gyerekemet elütné valaki, én is elég morcos lennék, és a békés, törvénytisztelő természetem ellenére a kezem is eljárna valószínűleg. Persze gyilkosságra nem vetemednék, de persze ki hogyan reagál le egy ilyen eseményt, szóval ha nem is tartom elfogadhatónak, ami történt, de megértem. Lehet, hogy a kissrác volt a hibás, és lehet, hogy nem komolya sérülése, de ott helyben, amikor csak azt látják, hogy elütötték a kölköt, nem csoda, ha elborult az agyuk, pláne egy olyan összetartó, családszerető közegben, mint az övék. Tévedés ne essék, nem tartom elfogadhatónak az önbíráskodást. De egy ilyen eset kapcsán cigányterrorról beszélni. És ha jön a Magyar Gárda, és szétcsap köztük, az mennyivel jobb? Az nem ugyanilyen önbíráskodás?

Cigányprobléma van, de attól a bűzölgő náci megoldásból, amit többen propagálnak, felfordul a gyomrom, és szégyenlem, hogy ők is magyarnak mondhatják magukat.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.04.09. 12:49:01

Az a baj, hogy a börtön nem visszatartó erő, mert leszarják, kb olyan mint egy nagykorúsági beavatási szertartás. Aki nem volt még bent az nem is férfi...

toxikus 2008.04.09. 12:49:31

Fedor 2008.04.09. 12:46:29
na mégegy ember aki csak tvben látott cigányt:D azt is épp sajnálták mer szar neki:D

juj 2008.04.09. 12:51:52

"nem csoda, ha elborult az agyuk, pláne egy olyan összetartó, családszerető közegben, mint az övék"

ízlelgessük kicsit ezt a mondatot:-)))

rookielamer (törölt) 2008.04.09. 12:52:23

Egy nagy rét kellős közepén éldegélt a tücsök és szomszédja, a hangya.
A hangya szorgalmasan dolgozott, hisz tudta jól, hogy munkájának
gyümölcsét élvezheti majd szabadidejében.
A tücsök ugyan nem! Táncolt, dalolt, mulatozott. Aztán, egyszer
csak beköszöntött az ínséges idő. A hangyának megvolt mindene,
hiszen megteremtette létbiztonságát.
A tücsök, hogy ne kopjon fel kicsiny álla, a hangyák vezetőihez fordult segítségért.
Ők szemügyre is vették a tücsök nyomorát, és úgy döntöttek, hátrányos
helyzetűnek nyilvánítják tücsök komát. Tücsök koma megörült, örömében
be is rúgott a kocsmában a kapott segítség egy részéből, majd a többit
a játékgépbe dobálta. Gyermekei otthon várták az élelmet, meleg ruhát,
egyikük éhen is halt.
Tücsök koma ismét a hangyákhoz ment, ismét kapott segítséget.
Nem ám szépen megköszönte, toppantott egy nagyot. Kikérte magának az
alamizsnát. Hiszen ő is teljes jogú tagja a rét közösségének, ezért
neki több jár!
És mivel hátrányos helyzetű, gyermekei sem lehetnek mások:
- "Tessék szépen kiszámolni, mennyi is jár nekem, és gyermekeimnek!" -
rendelkezett.
A hangyák sóhajtottak egy nagyot. Igyekeztek intelligensen kezelni a
helyzetet, így hát megadták a tücsöknek, amit kért. Tücsök koma úton
hazafelé ismét jól berúgott, majd másnap reggel magához térvén
elgondolkodott, hogyan tehetne szert még több segítségre:
- "Hohó! Saját magamat nem sokszorozhatom meg... no de gyermekeimet...!"
-rikkantotta.
Így hát féktelen és felelőtlen szaporodásba kezdett, hiszen
> gyermekeinek sanyarú sorsa jó érvnek bizonyult, valahányszor visszament a
hangyákhoz.
A hangyák megadóan bólintottak, ismét segítettek, ám néhányan közülük
elégedetlenkedtek a kialakult helyzettel:
- "Miért adunk a tücsöknek? Miért nem teremti elő magának, ha szüksége
van rá?"
Erre a tücsök agresszívan visszavágott:
- "Mit mondtál? Tücsöknek neveztél??? Az én nevem ízeltlábú hegedűvirtuóz!
Jó, ha megjegyzed, barátom!"- mondta fenyegetően, majd útjára indult.

Napokig forrongott magában. "Még hogy tücsök... teremtsem elő... nem
tudják ezek, ki vagyok én!!!"
Ezzel útnak indult, megkereste fajtársait.
- "Össze kell fognunk, meg kell védenünk magunkat ellenségeinkkel
szemben!" duruzsolta társai fülébe.
Így is lett. Megegyeztek, ki lesz közülük a szószóló. Neki nincs más
dolga, csak fülelni. Ha azt meri mondani valaki, hogy tücsök, rá kell
vágnia hogy rasszista és kirekesztő.
Taktikájuk bevált. A buta hangyák nem akartak rasszistának tűnni, így
mind több és több segítséget nyújtottak. Közben dolgoztak keményen,
hogy a saját számláikat is be tudják fizetni. Fel is tűnt ez a
tücsköknek. Úgy gondolták, nem szép dolog a hangyától, hogy csak
magára gondol, amikor pluszműszakot vállal. Valahogy ezt is el kéne
venni tőle...
Így hát elkapták a hangyát az éjszakás műszakból hazafelé,
kifosztották, és jól elverték. A hangya, a törvények szerint a rét
rendfenntartóihoz fordult:
"Segítsenek, kirabolt egy csapat tücsök!"
A rendfenntartók csak csóválták a fejüket:
- "Honnan tudod, hogy tücskök voltak? Annak vallották magukat?"
A hangya inkább legyintett, és hazament. Napokig emlegette barátainak,
hogy csúnyán elbántak vele a tücskök. A barátok csak bólogattak,
hiszen velük is ugyanez történt. A rémhír gyorsan terjedt a rablókedvű
tücskökről, míg az éppen mulatozó tücskök fülébe nem jutott:
"Miiii? Már megint tücsköznek? Tanítsuk móresre őket!"
Ezzel elindult egy soha nem látott erőszakhullám a réten. A tücskök
raboltak, fosztogattak, vagy puszta kedvtelésből verték félholtra a
hangyákat. Erről nem is szólhatott a fáma, mert a tücskök szószólója
résen volt, valahányszor felröppent egy kósza hír, ő habzó szájjal
üvöltötte "RASSZISTAAAA!"
A hangyák mindenféle dologgal próbálkoztak. Megalapították a
hangyagárdát, de ezt még saját fajtársaik is lehurrogták. Fegyveresen
egy hangya sem merte megvédeni magát, hiszen egy tücskökkel teli
börtönben nem sok jó várt volna rá. A tücskök (hm, elnézést ízeltlábú
hegedűvirtuózok) senkit sem kíméltek. Öreget, fiatalt, nőt, gyereket
egyaránt megtámadtak, szemrebbenés nélkül.
Még egy köztiszteletben álló hangyatanárt is meggyilkoltak sok más
hangyával együtt. A hangyák csak tűrtek, dolgoztak, hiszen a rét
komoly gazdasági válságba sodródott.
Közben a tücskök csak szaporodtak, egyre több volt az éhes száj. A
hangyák etették őket, míg a kis éhes szájakból kifejlett tücsökbűnözők
nem cseperedtek. A hangyák egyre demoralizáltabban élték
hétköznapjaikat. A tücskök egyre többen lettek. Végül az egész rét
fölött átvették az irányítást. Elszennyezték a rétet, feléltek minden
tartalékot, büntetlenül kaszabolták le az utolsó hangyát is.
Minden La Fontaine mesének van tanulsága. Ennek is. Nem mondjuk ki .
Nem vagyunk rasszisták.
U.I. a nyolc éven aluli magyarországi lakosság fele(!!!) tücsök!

neutral 2008.04.09. 12:53:08

"nem csoda, ha elborult az agyuk, pláne egy olyan összetartó, családszerető közegben, mint az övék"

ha tényleg olyan családszeretőek mind 30-an, miért nem volt egy ember se, aki vigyázott volna a gyerekre, ne szaladhasson ki a kerítésen(?) az utcára?

és a 30 ember miért nem a gyerek állapotával, ellátásával foglalkozott (ha már olyan gyerekszeretőek), hanem az autósokkal való leszámolással???

toxikus 2008.04.09. 12:53:12

de amúgy igazad van. kölök kiugrik vétlen autós elé ezér megvered a sofőrt. gratulálok:D vááááá mennyi véglény van ebben az országban:D

arch 2008.04.09. 12:53:46

"pláne egy olyan összetartó, családszerető közegben, mint az övék."

ahol harmincból egy sem figyel a gyerekre... ne keverjük már a családszeretetet (kellemes légkör, taníttatás, életre nevelés) a megélhetési gyerekgyártással (300 szavas szókincs iskolakezdéskor, napi verés a családfőtől, tetvek, bűnözés)

A másik meg hogy van egy kis különbség aközött, hogy felpofozod azt, aki elütötte a gyerekedet, illetve hogy módszeresen szétrugdalod a fejét. Az első felidultság, a második gátlástalan gyilkosság.

saul 2008.04.09. 12:53:49

Engem nagyon felháborít ez a fajta diszkrimináció, amivel elképesztő módon különböztetik meg a magyarokat hátrányosan.
Kezd olyan érzésem lenni, hogy a romaiaknak mindent szabad, legfeljebb ha olyasmit tennének amit elvileg nem (ld. lincselés), akkor kollektíven rasszizmust kántálva felháborodnak. Nyilván aztán meg is ússzák valami röhejes büntivel, ha egyáltalán.
Állítólag egyébként szociális alapon bűnöznek, kvázi megélhetésből, ami azért fura a szememben elsősorban, mert magam nem egyszer voltam az életem során nulla forinttal "namostmilesz" állapotban, de akkor sem loptam, sőt, anyám sem, aki pedig még gyerekeket is nevelt egyedül, mégis mindig kimászott vhogy a nehéz időszakból. Általában az ún. "munka" volt a megoldás...
Mivel unió meg minden, etnikai alapon nyilvánvalóan nem lehet megvonni a szociális támogatást tőluk, ami egyébként az egész állapot katalizátora (gyakorlatilag a szaporodásból élnek), viszont üdvös lenne valami "dolgozási szándékhoz" kötni, hogy egy notórius léha tényleg ne éljen már a többiek pénzén. Vagy nem tudom. Öcsém szerint az lenne a megoldás, hogy a putrikörülmények közé született csecsemőket egyszerűen autotmatikusan elvennék a nyilvánvalóan alkalmatlan családtól, és hivatásos szülőkkel neveltetnék fel őket emberré. :s

polkorrekt 2008.04.09. 12:54:25

Én kérek elnézést, hogy mertem használni a licselés szót hiszen emlékezhetünk rá, hogy az oláhliszkai gyilkos cigányok is perelni akartak ezen kifejezés használata miatt.

Attól még, hogy elborult az agya a rokonoknak ilyen esetben (ami végülis normális reakciónak mondható) még nem kell agyonverni a sofőrt és ha már ott vannak 30-an, normális esetben kellene lenni néhánynak aki lecsillapítja a többit így ezzel megakadályozzák, hogy agyonverjék a sofőrt.

A cigányok "családszeretetéről" számtalan történet látott már napvilágot. Agyonverik, megerőszakolják a saját gyereküket. Nem azért csinálnak annyi gyereket, hogy tisztességesen szeretetben felneveljék őket hanem megélhetési gyerekgyártást folytatnak.

toxikus 2008.04.09. 12:54:39

vazze ez a családszeretős mondat elkerülte a figyelmemet. csak megerősíteni tudom, hogy egy kanapéharcosról van szó:D

Falusi 2008.04.09. 12:55:54

rookielamer 2008.04.09. 12:52:23

U.I. a nyolc éven aluli magyarországi lakosság fele(!!!) tücsök!

Úrjézus...!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 12:58:23

toxikus, képzeld el, majdnem egész életemben olyan környéken laktam, ahol élnek cigányok (most is), unokatestvérem roma lányt vett el, szóval még ha távolról is, de rokonságba is kerültem velük, nagyszüleim is egy olyan hevesi kis faluban laktak, ahol rendszeresen összefuthattam velük, iskolában, katonaságnál is napi kapcsolatban álltam nem eggyel. Nem ezen múlik. A problémákat én is látom, csak épp nem vagyok hajlandó semmit csak feketében és fehérben látni, nem csak az okozaton gondolkodom el, hanem az okokon is, és utálom a túlontúl primitív, agresszív megoldásokat. TGM-mel ellentétben én nem kiáltok állandóan rasszizmust, de ami ezen a blogon és kommentekben folyik, arra nincs jobb szó...

polkorrekt 2008.04.09. 12:59:22

Azért ahol a Magyar Gárda felvonult ott legalább néhány napig meghúzták magukat a cigányok bár később ott folytatták a fosztogatást és a terrort ahol abbahagyták.

A rózsadombi jogvédeőkkel az a baj, hogy nem tapasztalatból beszélnek. Tényleg jó megoldás lenne az, hogy néhány cigánycsaládot betelepítenének a SzaDeSz-es fajvédők környékére és akkor biztosan megváltozna a véleményük a dologról.

toxikus 2008.04.09. 12:59:29

persze. szegény cigányok. én is sajnálom őket. megértem. sanyarú gyerekkor a szerető családban. hüpp:(((((

saul 2008.04.09. 13:05:19

Fedor, nyilvánvalóan nem vagy képben. Ahol én lakom, elég jelentős cigány kisebbség él, roma önkormányzat, minden. Sokakat ismerek, kezelek velük, beszélgetek, bírok. De ez az elenyésző kisebbség. Az édesanyám gyógypedagógusként (nem tudom, kell-e ennél a hivatásnál ékesebb bizonyíték arra, hogy valaki egy elkötelezett másokonsegítő) 80%-ban romaiak töltötte iskolában dolgozik, és magam is elcsodálkoztam rajta, milyen véleménnyel van a többségükről. Az hogy bizonyos (1000 forintnál) értékesebb tárgyakat egyszerűen nem mer bevinni az iskolába, mert ellopják tőle azok, akiknek a felzárkóztatásáért küzd, kicsit durva szerintem.
Igenis fekete-fehérben látsz mindent, csak fordítva, mint itt esetleg mások. :(

Falusi 2008.04.09. 13:05:36

Nemrégiben az Oktogonon vártam a villamosra, miközben a megállóban sétálgatott egy szerető család (gondolom, sasolták, hogy kitől mit lehet lopni). A kb. hatéves forma szerető gyermekük -anélkül, hogy én akárcsak ránéztem volna- lazán szotyolázgatott, természetesen a héját a földre szanaszét köpködte, majd odajött hozzám, és minden előzmény nélkül teljes erőből térden rúgott (38 éves nő vagyok).
A szerető szülei pedig szeretettelin mosolyogtak a szeretnivaló eseten...

TD223 2008.04.09. 13:06:32

Egy cigánynak sem jut eszébe, hogy te kölyök, ne rohanj az autó elé. Ha nem figyel rá és nem tanítja meg ezt a gyerekének, akkor ninsc joga még felháborodni sem.

Oh, tegnap. Utazom a villamoson, felszáll 3 prostinak öltözött 10enéves cigánykurva. Az első felkiált: de büdös van itt, másik: sok itt a magyar, harmadik: emlékeztek, múltkor azt játszottuk, hogy nem érünk hozzá senkihez, magyarhoz. Aztán csak ők nem tartották be az európai normát, hogy nem ordibálunk a villamoson, főleg trágár módon és nem csámcsogunk a rágón teliszájjal és nem kötünk bele a másikba, csak mert cigányként úgy érzi, neki szabad... Hamarosan a ilyen lesz minden 2. 10enéves, ugye, amikor felnőnek a most 8 éven aluliak.

Sanyi 2008.04.09. 13:14:42

Dehát annyi meg annyi megoldási javaslat született már a megélhetési szaporodás visszaszorítására !!!! Nagyon sok magyar pár nem vállal gyereket mondván "Miből tartsam el?" A politikusok sápítoznak hogy jajajajjj fogy a nemzet, nem lehet a családi pótlékot csökkenteni. Nem is kell. Sőt növelni kell. Ma két gyerek után 26.000 Ft jár. Fel kell emelni kb. a duplájára. ÉS ENNYI A MAX. Ha két gyereked van akkor is 50.000, ha 12 akkor is 50.000 mindjárt nem lenne akkora üzlet a cigányoknak, és talán a magyarok közül többen kapnának kedvet. (Ezt még talán ki lehet egészíteni azzal, hogy ha saját hibádból min. 2 gyereked intézetben/börtönben van, automatikus sterilizálás. Puszi. )

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 13:17:51

saul, ismét mondom, képben vagyok, én is napi kapcsolatban állok cigányokkal, szóval nem kívülről kiabálok be, és tisztában vagyok a felvetett problémákkal. Csak az itteni többség primitív hozzáállása és végtelenül leegyszerűsítő világképe ellen ágállok. Persze az idegengyűlölet a génjeinkben van, szóval valahol őket is megértem, ha nem is fogadom el. Csakhogy ami ősemberkorunkban a túlélést elősegítő tulajdonság volt, a csapatépítés eszköze, az ma már visszatartó és visszariasztó, mert azt gondolná az ember, hogy csak fejlődtünk valamit azóta, de a fentieket olvasva nem vagyok benne túl biztos...

toxikus 2008.04.09. 13:20:10

fedor? mert mit tudsz tenni?
iskolába küldöd őket? -nem érdekli őket
adsz nekik munkát? -nem kell mer van segély
gyilkolnak lopnak vernek stb és ha valaki akár rászól már rögtön rasszista vagyok?
magyarként én féljek magyarországon? lófaszt. gázkamrát

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 13:20:42

Gázkamra, kivégzés, sterilizálás, erődemonstráció, aztán meg megsértődtök, ha lenáciznak titeket...

Bocimaster 2008.04.09. 13:22:45

fedor: tudod mi lenne itt, ha ciganyok lennenek tobbsegben? En bele sem merek gondolni.

TD223 2008.04.09. 13:22:57

Mi fejlődtünk, de a cigányok nem vetették le a kultúrájukat - nem alakult ki náluk a magántulajdon európai fogalma, sem az emberi élet tisztelete, más emberek egészségének becsületben tartása, stb. A keresztény kultúrában van benne a ne hazudj, ne lopj, stb és ez nálunk 1000 éves, valakinél még több, cigányoknál ez sem alakult ki. Ez a baj.

Falusi 2008.04.09. 13:23:14

Fedor:
Cigányokkal, cigányok közt nőttem fel, csak akkor még valóban kisebbségben voltak. Sokáig védtem őket, sokáig emberként tekintettem rájuk. De ez elmúlt. Ők is állatokká váltak, én is... Ha nincs eszköz, hogy megvédjük magunkat, akkor valóban ősemberi szerszámokkal kell küzdenünk nekünk is. De mi vagyunk azok, akik védjük magunkat, tehát az egész úgy kezdődik, hogy mi ütünk vissza?

Amusing 2008.04.09. 13:23:16

Fedor: ha annyira nagy szeretet lenne köztük akkor nem a putriba szülnék a gyereket és apuci melózna, hogy jobb legyen a gyerekének, úgy-hogy ez hülyeség

egész nap basszák az eget, semmit sem csinálnak ezért kell nekik a balhé, hogy ne legyen unalalmas az életük

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 13:24:09

toxikus, én nem félek magyarként Magyarországon. Vagy ha igen, akkor már inkább tőletek. Mert akik csak ilyen megoldásokat tudnak kitalálni egy valóban létező problémára, azoktól más téren se várok sok jót.

toxikus 2008.04.09. 13:24:41

gyilkolnak -szeégnycigányok
gyilkolnék -köcsög rasszista 1000év börtön

toxikus 2008.04.09. 13:25:40

Fedor 2008.04.09. 13:24:09
na erre mondom,h rohadtul nem olyan környezetben élsz, ahol ezek a véglények szaporodnak.

TD223 2008.04.09. 13:26:03

Sarkos példa: Mondjuk Svájcba betelepítesz 10000 kannibált. Mi fog történni? Beilleszkednek, vagy elzárkóznak és saját kultúrájukat követik?

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2008.04.09. 13:29:15

Fedor, a hozzád hasonló birkák miatt tartunk ott, ahol tartunk.
De mindegy is, a rookielamer által említett demográfiai tény, ami a ballib médiában is szerepelt (tehát, hogy a 8 éven aluli lakosság több, mint fele roma), majd olyan 10-12 év múlva kőkeményen érezteti a hatását. És akkor nem borsodi vagy nyírségi kis falvakból fognak származni az ilyen sztorik, hanem mindenki a bőrén fogja érezni az elhibázott tolerancia, a szolidaritás, a birkatürelem áldásos hatását, eredményét.
Mindegy, én addigra már nem fogok itt lenni, az első adandó alkalommal irány Skandinávia mondjuk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 13:40:49

"Én kérek elnézést, hogy mertem használni a licselés szót hiszen emlékezhetünk rá, hogy az oláhliszkai gyilkos cigányok is perelni akartak ezen kifejezés használata miatt."

Akkor gyilkosság történt, arra áll. Én erről az esetről beszéltem.

"Attól még, hogy elborult az agya a rokonoknak ilyen esetben (ami végülis normális reakciónak mondható) még nem kell agyonverni a sofőrt és ha már ott vannak 30-an, normális esetben kellene lenni néhánynak aki lecsillapítja a többit így ezzel megakadályozzák, hogy agyonverjék a sofőrt."

Egy szóval se mondtam, hogy jól tették, sőt. De azért ítéljük el őket, amit tettek, és ne azért mert cigányok.

"A cigányok "családszeretetéről" számtalan történet látott már napvilágot. Agyonverik, megerőszakolják a saját gyereküket."

Mint ahogy erre számtalan példa van a nem cigányok között is. Ez sem származás, hanem primitívség kérdése.

" Nem azért csinálnak annyi gyereket, hogy tisztességesen szeretetben felneveljék őket hanem megélhetési gyerekgyártást folytatnak."

Ez tény, beletartozik a valós, megoldandó problémák körébe, de

1. Azon kéne elgondolkodni, hogy miért jutottak el ide? Mert nem volt ez mindig így. A rendszerváltás előtt szinte minden cigánynak volt munkája, még ha nem is valamilyen magasan kvalifikált. Persze hamis világ volt az is, hisz a "teljes foglalkoztatottság" csak papíron létezett, de legalább ez támpont volt a beilleszkedésre, ami akkor torpant meg és fejlődött vissza, amikor a rendszerváltással jöttek a nagy leépítések, és ezek bizony a magyaroknál nagyságrendekkel nagyobb számban érintették a romákat, hisz őket rúgták ki elsőként, és azóta se szívesen veszik fel őket. Ez egy lefelé húzó spirál, amiből nagyon nehéz kijönni. Hibás a családtámogatási politika, mert valóbannem ösztönzi őket munkára, hibás a többségi társadalom hozzálláása, és persze hibásak ők is, és még sorolhatnám a tényezőket, szóval ez egy összetett probléma, amire nincs egyszerű megoldás, komromisszumkészéség kéne részükről is, részünkről is, és az meg végképp nem válasz, hogy Cyklon B-t nekik...

Na elmentem dolgozni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 13:43:18

Ja, a 2. pont lemaradt:

Ettől függetlenül még nagyon erős köztük a családi összetartás, ami nem csak abban nyilvánulhat meg, hogy egfolytában fogják a gyerekek kezét...

toxikus 2008.04.09. 13:43:29

persze hogy volt munkájuk. mer megverték őket ha nem dolgoztak.

TS 2008.04.09. 13:43:53

Sanyi: Ez így van. És ha nem lépik meg, vagy valami hasonlót akkor az országnak vége. nigéria alá süllyedünk gazdaságilag. A magyarok közül is csak a legszegényebbek szülnek, azok akik magukat sem tudják eltartani. Ha nem tudják, szülnek 6 gyereket. Akinek van egy kis esze az csak akkor szül ha úgy látja, hogy normálisan fel tudja nevelni. Csak azok szaporodnak akik semmit sem gyorsítanak a gazdaságon. Pedig emiatt szaporítanák őket. Szerintem már rég elkéstünk. Az ország már haldoklik, csak még nem zuhant a földre. 20-30 év és letarolják 100%-ig. Érdekes lesz.

TS 2008.04.09. 13:48:31

Fedor: miben nyílvánul meg? de komolyan.

TD223 2008.04.09. 13:49:30

Nyilván van elég szemét az utcán, amit takarithatnának, bőven lenne közmunka. Egyéb példa, árvízvédelmi előkészületek, vonattisztogatás, illegális szemétlerakók felszámolása, utcatisztítás... 5 főre kellene egy felügyelő, aki szintén részt vesz a munkában. A segíly helyett fizetés lenne, amiből adóznának... Fel nem fogom, hogy Gyurcsánynak miért volt jobb magára haragítani több millió magyart, mint szűk félmillió cigányt... Az így átalakuló rendszerben sokkal kevesebb adót kellene szedni és csökkenne a munkanélküliség...

TD223 2008.04.09. 13:51:16

A cigányok családi összetartása, hogy megölik, aki bánt egyet közülük, ha az nem saját putrijukba tartozik, illetve együtt bűnöznek és fedezik egymás büntetteit.

hkf 2008.04.09. 13:58:21

Kíváncsi vagyok, elfajul-e valaha a dolog egy kisebb etnikai forradalomig, amikoris majd az addig egyszerű békés polgárok megpróbálják elintézni a dolgot saját kezűleg. Érdekes lenne. Csak a kritikus tömeg hiányzik, de szépen lassan közeledik az elkerülhetetlen. Többezer embert mégsem lehet börtönbe zárni :)

Mégvalami: aki fél a cigányoktól az erőt ad nekik. Minél többen félnek tőlük, ők annál több hatalmat kapnak.

Sanyi 2008.04.09. 14:00:23

TD223 Tök igazad van!
Nemrég olvastam egy blogban a székelyföldi példát. A segély helyett kapnak kaját, tüzelőt, ruhát, stb. (jelzem itthon is megkapják ezeket) de pénzt csak akkor ha éves szinten igazolhatóan dolgoztak kétszáz napot.(Lehet közmunka, szezonális mezőgazdasági munka, stb.) Ha balhézik, lop, csal , részeg, büdös, stb. Aznapra nem igazolják a napját. Ha boltból lop, a környék egyik boltjába se engedik be. Milyen érdekes, működik a dolog! Még a cigányok szerint is! (Mondjuk ehhez a magyarok közötti összefogást sem ártana erősíteni, mert az is olyan hogy....)

YleGreg 2008.04.09. 14:05:35

Egy topiccal arrébb írtam, de úgy érzem, itt is helye van:

YleGreg 2008.04.09. 13:12:57
Én a humán értékeket tartom szem előtt.
Az emberséget, a toleranciát, a kölcsönös segítségnyújtást.

A zsidó vallás kirekesztő, az életmódjuk kirekesztő, toleranciára, illetve vadidegennek nyújtott segítségekre hirtlen nem tudnék velük kapcsolatban releváns példát mondani.
Sok pénz van náluk, mégsem támogatják ezt az országot, csak még több pénzt gyűjtenek.
( Természetesen nem Goldstein nénire, a sarki fűszeresre gondolok. )

A cigányok tulajdonképpen jó fejek, lazák, csak éppen nem szeretnek dolgozni, ezért inkább egy éve éjjel bementek a szüleim pincéjébe, és az ott lévő kisgépeket, valamint rézcsöveket, vezetékeket jól elvitték. Nem támogatták nyugdíjas szüleimet, hanem loptak.

Nem érzem magam nácinak, mert példaként felhozva, a legjobb haverom nővérének a férje fajtiszta cigány, még a neve is Borsodi, de ez engem sosem taszított, mert egy tisztességesen dolgozó, szavahihető ember. Náluk vendégeskedve sosem zavart, hogy sötétebb a bőre mint az enyém, tisztelem őt úgy ahogy van.
Faji alapon nem érzek magamban megkülönböztetést mások irányt, sohasem éreztem.

Ellenben a budapesti közbiztonság olyan, hogy ha későn megyek az utcán, és szembejönnek a cigányok, akkor számbaveszem, hogy hol van nálam érték, mit tegyek ha... értitek.
Vert már meg cigány, mégsem haraxom rájuk, csak arra a kettőre aki közrefogott akkor.

Viszont jelenleg megnehezítik az életemet, mert a szüleimnek nekem kellett több pénzbeli támogatást adnom a betörés után, illetve a "segílyke" vicces fogalma is az én adómat terheli.

Én javasolnám, hogy első körben a segélyt mint pénzt felejtsék el, a segély elsősorban adóvisszatérítés legyen, akár egészen 0% -os adóig, mert ez már rendes (társadalomnak is hasznos) munkára ösztönözné azt, aki segélyt kér.
Ha nem talál munkát kapjon kaját, tankönyvet, kollégiumi elhelyezést, de ne lóvét amit majd elszór.

A zsidók gazdasági hegemóniájának megtörésére nincs ötletem, de talán nem is baj, ha ezen a téren nem én osztom az észt.
Illetve egy ötletem van. Aki a politikában bizonyíthatóan hazudik, kirúgni a picsába.
Ja, hogy ez vicces, hiszen akkor mindet ki lehetne rúgni?
Szóval ezek szerint természetesnek vesszük, hogy a politikában hazudni kell?
Szóval akkor ez így helyes? Pártoljuk a hazudozást? Mert ha igen, ez a véleményünk, akkor egy szavunk se lehet amikor a pofánkba hazudnak, és közben a zsebünkben kotorásznak...

Dr.White(man) 2008.04.09. 14:11:20

TD223-nak
A politikai elitnek létkérdés az EU felé a gondok szőnyeg alá söprése, hiszen így kapnak támogatást, amit aztán szétoszthatnak egymás közt (tanulmányok, végkielégítés, ilyen-olyan támogatás, alapítvány stb.) Ugyanez a cigány politikusok érdeke is, hiszen most is kaptak valami díjat Hollandiában, meg ott vannak a roma EU parlamentisek is, hegyekben. Egy rasszistának beállított ország nem kap EU-s pénzt, és a politikusok leszarják nagy ívben, hogy egy faluban ki lincsel, öl, rabol. A lényeg a pénzözön és hogy ne Pesten legyen lincselés, mert az már kijut Brüsszelbe is.

TD223 2008.04.09. 14:18:07

De a törvényben nem lenne benn, hogy cigány, ha meg sipákolnak, akkor szépen be kell mutatni az EU-ban a törvény szövegét, és 10 hasonló példát az EU-ból és akkor majd nem sipákolnak. Olaszokat sem cseszegetik az EU-ból, hogy miért toloncolnak ki román cigányokat.

TD223 2008.04.09. 14:19:03

A szlovákokat sem cseszegetik az EU-ból, hogy milyenek a magyarokkal...

Dr.White(man) 2008.04.09. 14:22:42

OK. Akkor menjünk az alapokhoz. Valamelyik cigányfajvédő be tudna mutatni csak egyetlen mondatot az OCÖ SZMSZ-éből, amelyben a szervezet kötelességei le vannak írva? Mert a jogok azok tuti, hogy szerepelnek benne...

TD223 2008.04.09. 14:24:56

Törvény:

-nem kap segélyt az a család, amelyikben a munkaképes személy visszautasítja a felajánlott közmunkát - ez sehol nem rasszista

-1 gyerekre a családi pótlék 20e Ft, 2-re 40e Ft, 3+ gyerek 45e Ft/család + 2% adókedvezmény - akiknek jelen pillanatban több 18-on aluli gyereke van, arra egy B törvénypont kitalálása

...

Sanyi 2008.04.09. 14:26:35

Pontosan így van! A törvényt nyilvánvalóan nem csak a cigányokra kell alkalmazni, mert AZ rasszizmus lenne. A megélhetési gyerekgyártó csaló, gazember , tolvaj magyarokra, tótokra, svábokra, stb.-re szintén. Csak sajnos az ilyen dolgok 99.9%-ban a cigányokra jellemzőek ha elfogadjuk, ha nem. Ritkán hallani olyat hogy falkába verődött svábok vertek agyon kisnyugdíjasokat fényes nappal Solymár főterén... :)

toxikus 2008.04.09. 14:31:04

Sanyi 2008.04.09. 14:26:35
bezzeg a svábbogarat irtod mi?:D rasszista köcsög:DDDDDDDDDDDDD

Sanyi 2008.04.09. 14:36:47

Apicsába. Így beszopni valamit ... :)

Dr.White(man) 2008.04.09. 14:41:13

Gondoljátok, hogy ezek az új törvényalkotási vélemények /javaslatok eljutnak bármilyen döntéshozó fórumig? Szerintem sokkal hatékonyabb, ha nem csak 1-2 kis falu javasolja a halálbüntetés visszaállítását, hanem mind a 3199 település (Bp ugye kivétel), és legalább hét és félmillió magyar követeli egyöntetűen, hogy ezt továbbítsák az EU jogalkotói felé. Erről kell népszavazást kiírni, bárhogy rasszistázik is a kolompár meg a bandája.

TD223 2008.04.09. 14:47:50

Mszp-nek nem írok, de ha a Fidesz kormányra kerül, tuti elküldök minden emailcímükre egy megoldási javaslatot.

Sanyi 2008.04.09. 14:52:35

Dr.White! Erről sajnos nem lehet népszavazást tartani, mivel Alkotmányt érint.
Meghát ugye szigorúan be kell tartani az EU ajánlásait. (Lásd regadó, iparűzési adó, stb.)
A támogatási rendszer átalakításához egy számottevő politikai erő kellene, amely ténylegesen átlátja a problémát, és ténylegesen tenni akar valamit. Ja és amelyik nem korrupt.
És itt fel is soroltam az összes ilyen pártot.

TD223 2008.04.09. 14:56:27

Elég ha megértik, hogy 9 millióan szimpatizálnának egy rendtétellel, fél milliót nem érdekel fél millióan nem szimpatizálnának ezzel. Persze, ha mindent a népszerűségért tesznek, akkor kéne ezt felfogni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 14:56:45

Na, úgy látom közben előkerültek életszerűbb javaslatok is (bár hogy ezt miért kell például zsidózással köríteni, azt nem értem).

Viszont a halálbüntetés visszaállításával nagyon nem értek egyet. Visszatartó ereje nincs, és elvből ellenzem az élet kioltását bármilyen célból. Sokkal nagyobb büntetés egy valós életfogytiglan bármilyen bűnért, ráadásul annál még megvan a kárpótlás lehetősége egy esetleges tévedésnél, amire sajnos van példa, hogy ne menjek messzire, ott van pl. a móri ügy. Ha valakit kivégeznek, az már nem ér vele sokat, ha utána derül ki, hogy mégis ártatlan volt...

TD223 2008.04.09. 15:01:48

Nem kéne kivégezni azt, akinél egy csekély esélye is van, hogy ártatlan... De tőlem legyenek csak szigorú büntetési tételek és korrekt rendőrség és ügyészség.

hkf 2008.04.09. 15:03:16

Szerintem igen naívak vagytok, ha azt gondoljátok, hogy az itt felsorolt lehetséges megoldásokról (segélyezés, családi pótlék stb.) nem tudnak, vagy nem jutnak ugyanazen következtetésekre "odafönt".

Ma már nem az a kérdés, hogy mit kéne tenni, sokkal inkább az, hogy kinek áll érdekében és főleg miért, hogy mégsem teszik meg a szükséges lépéseket?

Miért nem alakítják át a felsoroltakhoz hasnonló módon a segélyezési rendszert azok akik megtehetnék? Mert azt kétlem, hogy bármiféle újdonságot olvasna bármelyikük, ha neadjisten ide tévedne.

Dr.White(man) 2008.04.09. 15:05:47

Persze, tudom én is, hogy alkotmányellenes. Csak olyan jó volt eljátszani a gondolattal, hogy végre egyszer valamiben egyetértene a lakosság döntő többsége...

Sanyi 2008.04.09. 15:07:08

Ja és a másik. A segélyezést el kell venni az önkormányzatoktól, és központilag intézni. (Ne legyen olyan hogy bemennek 26-an és ráborítják az asztalt Mancikára, ha nem tetszik az összeg. )
Ezzel együtt bankszámlára utalni, hogy teljes egészében ellenőrizhető és követhető legyen, iletve hogy az uzsorások ne balhézhassanak segélyosztáskor. (Ja és azt ne mondja senki, hogy hülyék a bankkártyához, mert aki "felelőségteljesen" tud szavazni, az a kártyát is tudja kezelni.)

TD223 2008.04.09. 15:08:33

De miért érdekük a jelenlegi helyzet? Ha a népszerűség érdekli csak őket, akkor is csak jól jöhetnek ki.

Néhány embert lehet nem érdekel, ha elcigányosodik az ország, hiszen elvannak a 100 milliójukkal, magániskolával, magánkórházzal. A politikusok többségének azonban nem lesz 100 milliója és akkor találkozik az élet csúnyaságaival.

TD223 2008.04.09. 15:14:40

És nem rögtön 10 gyerek szülésére kellene ösztönözni az embereket, hogy megálljon a népességcsökkenés, hanem egy 2. és 3. gyerekre kellene ösztönözni az 1 v 0 gyerekeseket, akikből a legtöbb van. 3+-ra pedig egyáltalán nem kéne ösztönözni, esetleg, akkor ha helyreállt az egyensúly. Nem akarok elmenni más országba, de nem akarok ott élni, ahol 1-2 millió cigány van és mind utálnak és belémkötnek... Ha meg engem rasszistazna vmi Szadeszes, hát azt mondom, én nem bántanék senkit, aki engem nem bánt és csak azt utálom, aki magyarellenesen tevékenykedik.

Dr.White(man) 2008.04.09. 15:17:38

Sanyinak
Ez a bankkártya dolog már sok helyen létezik, csakhogy az interezők (uzsorások) is követik a fejlődést: segélyosztáskor már gyűjtik is be a bankkártyákat meg a pin-kódokat, vagy várja 20-30 behajtó a posta/bank előtt a pácienseket.

hkf 2008.04.09. 15:19:37

TD223! Ez a nagy kérdés! Mikor olyan egyszerűen rendbe lehetne rakni a dolgot egy-egy intézkedéssel, akkor miért nem teszik meg? A népszerűség ugye nem játszik az arányok miatt. Mi lehet a háttérben? Ki jár jól a jelenlegi helyzettel a konkrét segélyezetteken kívül? Lehet, hogy emögött is olyan rejtett anyagi érdekek húzódnak, melyekről álmodni sem mernénk?

Végülis a segélyek országos szinten elég szép összeget tesznek ki. Talán ebből is csurran-cseppen valami bizonyos köröknek. Vagy nem. Jó lenne ha valaki felvilágosítana végre.

TD223 2008.04.09. 15:27:09

A jelenlegi helyzet annak jó, aki olcsó, szakképzetlen, buta, mindenre hajlandó munkaerőt akar csinálni a magyarokból. Ki akarja ezt?

YleGreg 2008.04.09. 15:34:51

Idézet: "Na, úgy látom közben előkerültek életszerűbb javaslatok is (bár hogy ezt miért kell például zsidózással köríteni, azt nem értem)."

A rejtély kulcsa a postom első mondatában van. Idézem:
"Egy topiccal arrébb írtam, de úgy érzem, itt is helye van:"

Vagyis itt a zsidós részt nyugodtan ugord át, nem lényeg, csupán azért nem vágtam én ki belőle, mert akkor át kellett volna fogalmaznom, és ahoz nem volt kedvem.
Ennyi. :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.09. 15:41:35

Akkor átfogalmazom: mi fenéért kell zsidózni bárhol is?

TD223 2008.04.09. 15:50:01

Azért, mert egyesek zsidóságukra hivatkozva fasisztáznak le másokat, akik nem azok és önmagukról minden kritikát antiszemita megbélyegzéssel hárítanak el... Mert 3-szor annyian kaptak holokauszt utáni kárpótlást, mint ahányan jogosultak lennének... STB.

TS 2008.04.09. 15:52:53

Fedor itt most csak te zsidóztál. Miért kell itt is zsidózni?

YleGreg 2008.04.09. 16:04:24

Idézet: "Akkor átfogalmazom: mi fenéért kell zsidózni bárhol is? "

Azért, mert abban a topicban ahova ezt így írtam, ott volt szó a zsidókról is. De ismétlem, mivel itt nincs róluk szó, ugord át nyugodtan. :-)

Kérlek ezt a zsidós témát ejtsük, erről itt ne essen több szó, ne legyen belőle flame, mert nem akarom, hogy az én hibámból (ti. nem szerkesztettem át a postomat) sikkadjon el az itteni eredeti téma.

TS 2008.04.09. 16:16:01

Ha jóhiszeműek vagyunk akkor azt gondolhatnánk, hogy a társadalom elöregedésétől félnek és ezért próbálnak eféle segélyekkel szaporítani. Merthogy ki fogja eltartani a sok nyugdíjast. Hát az biztos nem aki olyan családból származik ahol vannak vagy tizen és segélyből élnek. Mert őket magukat is el kell tartani és valószínű a többségük ezt a modellt fogja követni, ha a feltételek adottak. Mondom nem mind de ez a legvalószínűbb. És így nemhogy javítanák csak rontanak az amúgyis rossz helyzeten vagyis növelik a segélyekből élők számát.

Nyugee 2008.04.09. 16:16:05

Fedor!

"1. Azon kéne elgondolkodni, hogy miért jutottak el ide? Mert nem volt ez mindig így. A rendszerváltás előtt szinte minden cigánynak volt munkája, még ha nem is valamilyen magasan kvalifikált."

Ez a Te írásod, ehhez szólnék hozzá.

Valamennyire képben vagyok, a 24. tanévemet töltöm gyógypedagógusként, meg egyébként is.
A feleségem (19 éve) muzsikuscigány (romungró) családból származik.
8. után nem tanult tovább, dolgozik 14 éves kora óta.
Ismerek sok beás (teknős) cigányt, akiknek a rendszerváltás előtt valóban volt munkahelye, de elveszítették.
Viszont nem ismerek egyetlen oláhcigányt sem, aki valaha is alkalmazásban lett volna bárhol is.
Sem a rendszerváltás előtt, sem azután.
Te tudsz ilyenről?
Meglepődnék.

archenemy 2008.04.09. 16:24:12

" Ez sem származás, hanem primitívség kérdése."

Persze, csak nehéz nem észrevenni azt, hogy gyakran együtt jár a kettő...

Sanyi 2008.04.09. 16:59:48

Dr.White! Ezt a bankkártya dolgot nem tudtam, de akkor mást kell kitalálni. Ott van pl. az egyik falu, ahol az önkormányzat kezeli a pénzt, fizetik a számlákat, stb. A bolti vásárlást pedig hitelbe intézik, és hó végén az önkormányzat fizet. (persze cigi, pia, stb. nincs). Szerintem ezen is el lehetne filózni.

hkf! Igen, egyrészt biztos van rejtett anyagi érdekeltség is a dologban, illetve van benne egy jó adag lustaság is. Azt aláírom hogy nem egyszerű dolog megváltoztatni egy komplett támogatási rendszert, nagyon sok mindenre kell tekintettel lenni. De sajnos ismerem az átlag minisztériumi munkamorált is . Az aktuális gárda csak akkor áll neki valaminek ha már minden kötél szakad.

csakhogy 2008.04.09. 20:44:58

"A Magyar Gárda nem alakult volna meg abban az esetben ha nem lenne rá igény a társadalom részéről és az országban minden rendben menne."

Jól vagy? Tudod, hogy hény szirszar szervezet van bejegyezve, vagy csak hány nagyobb.... MIndegyikre társadalmi igány van?
Te tényleg nem polkorrekt vagy nem polkorrekt dimenziókban létezel, hanem csak egy
a. kis hülyegyerek
b. nagy marha

vagy.

ACI · http://www.hunhir.hu/ 2008.04.10. 03:16:49

LOGOUT.hu-ról van :

1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.

2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.

3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése.

4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra.

5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)

6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.

7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelősség, büntethetőség a szülő felé. (Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc)

8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:

A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.

9. A színesfémkereskedelem állami monopóliumba vétele.

10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.

11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.

12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!

13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.

14. Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése.

15. Szabálysértési értékek összevonása, pontrendszer
süti beállítások módosítása